2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Salát z opečené zeleniny

Název Množství a jednotka
olivový olej 2 lžíce
česnek 2 stroužky
cibule 1 menší
mrkev 1 kus
bílá paprika 1 - 2 kusy
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na olivovém oleji opečeme nakrájený česnek a na plátky nakrájenou cibuli. Vytáhneme do mísy a na témže oleji opečeme osolenou na proužky nakrájenou mrkev, papriku, cuketu. Opečenou zeleninu vyjmeme do mísy k cibuli a česneku , dochutíme bobkovým listem, čerstvým rozmarýnem, vinným octem, cukrem a popřípadě i solí. Necháme alespoň hodinu odležet.


 


RECEPTY

Kuřecí řízky

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, okraje nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová frittata

Postup: Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme salát kunovjanku bez... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...